Μια μικρή ανάπαυλα πριν τις ευρωεκλογές κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει του Πάσχα. Οι περισσότεροι θα ταξιδέψουν εκτός Αττικής για να περάσουν το βράδυ της Ανάστασης και να σουβλίσουν τον οβελία ενώ ορισμένοι θα συνδυάσουν το ταξίδι τους με τις επαφές τους με φορείς του τόπου που θα επισκεφτούν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Τήνο οικογενειακώς ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη παρακολούθησε τη λειτουργία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών όπου και είχε μία θερμή χειραψία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μητρόπολη

Την ίδια στιγμή όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Κέρκυρα. Εκτός από τις επισκέψεις και τις επαφές με τοπικούς παράγοντες που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του, θα παραστεί στις ακολουθίες των ημερών και θα παρακολουθήσει και τα παραδοσιακά πασχαλινά έθιμα του νησιού. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα επισκεφτεί τους Παξούς.

«Εντός των τειχών» αναμένεται να παραμείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος απόψε θα παραστεί στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω και το Μεγάλο Σάββατο θα βρεθεί στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Την Τρίτη του Πάσχα θα επισκεφτεί τη Σέριφο και στη συνέχεια ξεκινά την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, όπου αναμένεται να κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το Πάσχα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο Κιλκίς θα κάνει Πάσχα ο Δημήτρης Νατσιός ενώ την Καλαμάτα θα επισκεφτεί ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Τo μήνυμα της Σταύρωσης, είναι το μήνυμα της υπέρτατης θυσίας, αλλά και της μηδενικής ανοχής στην αδικία και του αγώνα για Δικαιοσύνη», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «η Ανάσταση έρχεται μετά τη Σταύρωση αρκεί να παλέψουμε και να μην παραιτηθούμε».