Η πιο ακριβή χαρτοπετσέτα όλων των εποχών έγινε αυτή στην οποία ο Λιονέλ Μέσι είχε βάλει την πρώτη του υπογραφή για να πάει στην Μπαρτσελόνα, αφού πωλήθηκε για 890.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών «Bonhams».

Στα 13 του χρόνια, έχοντας έρθει στην Ευρώπη με τους γονείς του, ο Αργεντίνος συζητούσε για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ισπανικής ομάδας, αλλά η συμφωνία δεν ερχόταν. Όλα έδειχναν, επομένως, ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, όμως όλα άλλαξαν στις 14 Δεκεμβρίου 2000.

Εκείνη την ημέρα, σε ένα club τένις στη Βαρκελώνη, ο Μέσι παρουσία του τότε αθλητικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρέσακ, υπέγραψε σε μια… χαρτοπετσέτα το πρώτο του συμβόλαιο ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Λίγες μέρες μετά, βέβαια, υπέγραψε και το κανονικό συμβόλαιο, αλλά η πρώτη του υπογραφή για τους «μπλαουγκράνα» ήταν πάνω σε αυτή τη χαρτοπετσέτα.

Μια χαρτοπετσέτα που δεν είχε χαθεί όλα αυτά τα χρόνια και τελικά τώρα βγήκε σε δημοπρασία για λογαριασμό του αργεντίνου μάνατζερ, Οράσιο Γκατσιόλι, που είχε πάρει μέρος τότε στις συζητήσεις και πωλήθηκε για 890.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος «Bonhams».