Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, με τη δική της ακαταμάχητη γοητεία και προσωπικότητα. Είναι το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας, αλλά και η «πατρίδα του Χάρι Πότερ», όπως το αποκαλούν, επίσης.

Και η αλήθεια είναι πως αυτή η πόλη έχει κάτι το μαγικό. Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που αξίζει περισσότερο να επισκεφτείς το Εδιμβούργο. Μάλιστα, εδώ η έλευση της άνοιξης γιορτάζεται στις 30 Απριλίου με ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ με παγανιστικές και κέλτικες επιρροές. Γενικά, το Εδιμβούργο είναι γνωστό για τα καλοκαιρινά του φεστιβάλ, είτε είναι μουσικής, είτε κινηματογραφικά, είτε εκθέσεις βιβλίου.

Ωστόσο, είναι γνωστό και για τα εμβληματικά του μνημεία και αξιοθέατα. Αν βρεθείτε, λοιπόν, στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, θα εντυπωσιαστείτε σίγουρα, ενώ τα παρακάτω πέντε αξιοθέατα σίγουρα θα απογειώσουν το ταξίδι σας.

Το κάστρο του Εδιμβούργου

Εδιμβούργο

Το εμβληματικό κάστρο της πόλης δεν ορεινά απαρατήρητο. Περήφανα τοποθετημένο πάνω από τους κατάφυτους κήπους της πόλης, αυτό το εντυπωσιακό κτίσμα αιχμαλωτίζει τις καρδιές τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών. Τα καλύτερα σημεία για να το θαυμάσετε από μακριά είναι η Grassmarket ή ακριβώς έξω από τον σταθμό Waverly, ενώ η θέα από το κάστρο είναι κάτι παραπάνω από μαγευτική.

Λόφος Calton

Εδιμβούργο

Προσφέροντας υπέροχη θέα, η κεντρική τοποθεσία του λόφου Calton τον καθιστά την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν συγκεντρωμένες όλες τις ομορφιές της πόλης. Στην κορυφή του λόφου θα βρείτε το Μνημείο Nelson και το Εθνικό Μνημείο, μια ημιτελή ακρόπολη, η οποία είναι περισσότερο γνωστή με το τοπικό ψευδώνυμο της «η ντροπή του Εδιμβούργου». Μπορεί να θεωρείται ως αποτυχία κάποιων αρχιτεκτονικών προσπαθειών, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές μέρος για να τραβήξετε πάρετε μερικές φανταστικές φωτογραφίες.

Royal Mile

Εδιμβούργο

Ο περίφημος δρόμος Royal Mile του Εδιμβούργου, εκτείνεται μεταξύ του κάστρου και του Κοινοβουλίου της Σκωτίας. Βρίσκεται στην παλιά πόλη και κατά μήκος του είναι χτισμένα όμορφα πέτρινα κτίρια. Είναι μια πολυσύχναστη περιοχή, με κύριο αξιοθέατο τον Καθεδρικό του St Giles, μια θαυμάσια γοτθική εκκλησία με ένα εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο.

Οδός Victoria και Grassmarket

Εδιμβούργο

Αυτός ο κατηφορικός δρόμος με τα βαμμένα με έντονα χρώματα κτίρια προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία για βόλτα σε στιλάτα καταστήματα και καφετέριες. Οδηγεί στην Grassmarket, με τις μεγάλες παμπ και τα εστιατόρια.

Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης

Εδιμβούργο

Μόλις τελειώσετε την περιπλάνηση σας στις φανταστικές εκθέσεις της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης του Εδιμβούργου, επισκεφθείτε τον περιβάλλοντα χώρο, με τον εντυπωσιακό κήπο που θυμίζει κύματα, σύννεφα και γεωλογικούς σχηματισμούς.