Στο Μάλμε της Σουηδίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής (28/04) η ελληνική αποστολή της Eurovision 2024 προκειμένου να συμμετάσχει στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις για την ελληνική αποστολή, καθώς από σήμερα ξεκίνησαν πρόβες και ακολουθούν όλοι ένα εντατικό πρόγραμμα προκειμένου να διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Mεγάλο Τελικό, που διεξάγεται το Σάββατο 11 Μαΐου.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, είχε προγραμματιστεί η πρώτη τεχνική πρόβα για την Μαρίνα Σάττι και την ομάδα της στην σκηνή του Malmö Arena, μια πρόβα η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές που την πλαισιώνουν ανέβηκαν για πρώτη φορά στην σκηνή και απόλυτα συντονισμένοι παρουσίασαν το «ZARI», στην πρώτη τεχνική πρόβα της ελληνικής αποστολής, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 12:50 (ώρα Ελλάδας).

Το αποτέλεσμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της ελληνικής αποστολής

Η νεαρή τραγουδίστρια η οποία θα εκπρσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, επέλεξε να φορέσει μια ανοιχτή ροζ μπλούζα και μια μεταλλιζέ φούστα σε αποχρώσεις ροζ και μωβ, ενώ αυτό που ξεχωρίζει στην εμφάνισή της, είναι οι μπότες της.

Η ερμηνεία, η σκηνική παρουσία, την οποία επιμελήθηκε ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, η χορογραφία και το movement direction που έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), αποτυπώθηκαν στην πρώτη πρόβα και το αποτέλεσμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της πρόβας, η Μαρίνα και οι χορευτές, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλης Καραγιάννης και Ειρήνη Δαμιανίδου, καθώς και η Ερασμία Μαρκίδη, που τη συνοδεύει στα φωνητικά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή, όπου παρουσίασαν για πρώτη φορά το «ZARI».

Το νέο ραντεβού

Το ραντεβού της ελληνικής αποστολής ανανεώνεται για τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, στη δεύτερη τεχνική πρόβα της ελληνικής αποστολής, μία εβδομάδα πριν από την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β’ Ημιτελικό.

Οι ημερομηνίες

Την Πέμπτη 9 Μαΐου, η Μαρίνα Σάττι θα ερμηνεύσει το τραγούδι «ZARI», στον Β΄ Ημιτελικό της Eurovision 2024, διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Mεγάλο Τελικό, που διεξάγεται το Σάββατο 11 Μαΐου.

H Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ Ημιτελικού, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024.
Τους δύο Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη πρόβα:

Φωτογραφίες: Corinne Cumming – Sarah Louise Bennett EBU

Δείτε βίντεο από την πρόβα: