Ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στη δικαστική αίθουσα, όταν ανακοινώθηκαν οι ποινές για την τραγωδία στο Μάτι, είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πράξη του, συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην απόφαση, υποστηρίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη».

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ήταν ένας εκ των έξι κατηγορουμένων στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών με εκτιτέα τα πέντε, ενώ την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι είχε τη θέση του υπαρχηγού επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος.

Το περιστατικό με την καρέκλα

Επεισόδια απειλήθηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν η πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, μετά την ανακοίνωση για ποινή φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους 6 καταδικασθέντες.

Ωστόσο, όρισε ότι εκτιτέα είναι τα πέντε έτη και ότι οι ποινές μετατρέπονται σε χρηματικές, προς 10 ευρώ ημερησίως, με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, οι συγγενείς των θυμάτων εξοργίστηκαν.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο… Ντροπή…», φώναζαν, ενώ μάλιστα ένας από τους συγγενείς των θυμάτων κινήθηκε προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες.

Ο κόσμος έκλαιγε, ενώ οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς που παρενέβησαν.