Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ήταν καλεσμένη του Γιώργου Λιάγκα, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Απριλίου, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Παπανδρέου πως δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους.

Ο Νίκος Παπανδρέου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μου κόστισε η πολυτάραχη ζωή του πατέρα μου. Στα 17 – 18 που δεν έχεις ωριμάσει, δεν καταλαβαίνεις τον πατέρα σου που κάνει πράγματα που δεν είναι μέσα στον κλασικό πυρήνα της οικογένειας. Επιπλέον, η μητέρα μου με διάλεξε στα 17 μου, να έρθω από τον Καναδά, να τον χωρίσω από την κοπέλα του. Ήρθα σαν ταύρος να προστατέψω τη μητέρα μου και το όραμά μου για μια οικογένεια».

H Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου σημείωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό»: «Αυτοί ανακατευόντουσαν παντού. Αλλά ποιος τον ρώτησε; Εδώ ολόκληρος Παπανδρέου και μου λέει “Άκουσε, Δήμητρα, δεν με νοιάζει τι λέει η οικογένειά μου, από το ένα αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν. Να μη δίνεις σημασία σε τίποτα από όλα αυτά. Προχωράμε”. Αυτός ήταν ο Ανδρέας».

Στη συνέχεια, η Δημήτρα Λιάνη Παπανδρέου σόκαρε με την περιγραφή ενός περιστατικού που συνέβη λίγες μέρες πριν πεθάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Δεν εκτιμήθηκε ποτέ ότι στάθηκα δίπλα στον Ανδρέα μέχρι το τέλος. Εδώ έφτασε μια φορά ο Νίκος, λίγες μέρες πριν πεθάνει, με τον Αντρίκο, να μπουν μέσα και να λύσει τη ζώνη του και να την κάνει έτσι μες στο σπίτι μας, ότι θα με δείρουν, ότι θα με χτυπήσουν, ότι τι με περιμένει. Έχει κάνει και πολλές χειρότερες κινήσεις», είπε.

(Δείτε και ακούστε το απόσπασμα στο 02:29)

«Δεν ήθελαν να γίνω μία Παπανδρέου. Δεν έχεις δει που με λένε μόνο Δήμητρα Λιάνη; Δεν υπάρχει το Παπανδρέου γι’ αυτούς. Το έχουν ξορκίσει», πρόσθεσε και έκανε ακόμα μια αποκάλυψη: «Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη. Ο άνθρωπος ήταν παραπεταμένος εκεί σε ένα σπιτάκι δίπλα στο Καστρί. Ένα γεύμα έκανε μαζί τους. Μόνος του».