«Ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν», τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου, σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε ο πατέρας του από το προσωπικό του νοσοκομείου «Αττικόν».

«Καίτοι ο κ. Καλλιάνος είναι βουλευτής, καίτοι με πήρε 50 φορές τηλέφωνο, ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί δεν προβλεπόταν και αυτό είναι απόδειξη της αξιοκρατίας του ΕΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε 50 φορές. Κάθε μέρα με παίρνουν 300 άνθρωποι για τέτοιας φύσεως θέματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ, όσες φορές και αν πάρει κάποιος εμένα ως υπουργό Υγείας, γιατί υπάρχει διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο ανεβάζουν οι γιατροί αιτήματα με συγκεκριμένα κριτήρια».

Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Ο γιατρός του κ. Καλλιάνου και άλλοι συνάδελφοί του δεν έκαναν το αίτημα, γιατί έκριναν ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Όταν, όμως, το έκαναν το αίτημα, βρέθηκε άμεσα ΜΕΘ».

«Ναι, οι γιατροί έλεγαν ότι ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου πηγαίνει καλά για το εύρος των προβλημάτων που αντιμετώπιζε», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του Γιάννη Καλλιάνου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον καθηγητή τον οποίο καταγγέλλει ο μετεωρολόγος λέγοντας ότι: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ρώτησα και έχει εξαιρετικά καλή φήμη».

«Το να ακούω τον αδερφό του κ. Καλλιάνου να λέει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, αλαζόνες και άσχετοι, δεν το δέχομαι. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε ένα όριο σε αυτό. Την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται», είπε κλείνοντας ο υπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αδερφού του Γιάννη Καλλιάνου.