Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ενταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, συνδράμοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Μάλιστα φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο αμέσως μετά το Πάσχα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναλάβει πλήρη καθήκοντα. Μεταξύ άλλων αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων που θα αρχίσουν να διενεργούνται για λογαριασμό της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του κ. Σπηλιωτόπουλου είχε συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάτι όμως που δεν έγινε, καθώς επελέγη η σύναψη συνεργασίας σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο 58χρονος πολιτικός θεωρείται ένας από τους εμπνευστές της στρατηγικής προσέγγισης του «μεσαίου χώρου» η οποία κυριάρχησε στην πολιτική ιδεολογία και επικοινωνιακή προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, έχει περιγράψει τον μεσαίο χώρο ως «το σημείο συνάντησης όλων των κοινωνικών ρευμάτων, με στόχο την απαλοιφή των παραδοσιακών διαχωρισμών ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά». Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταπήδησε το 2019 στηρίζοντας ανοικτά τον τότε απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος του 42χρονου υποψήφιου ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, γιού της Κατερίνας Παπακώστα η οποία είχε διατελέσει υφυπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα.