Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, στον τηλεοπτικό σταθμό One. Μίλησε για την προσωπική ζωή, για τη σχέση του με τα παιδιά του και την οικογένεια του και αποκαλύπτει για πρώτη φορά το πολιτικό παρασκήνιο στην περίοδο των μνημονίων. Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε στιγμές που τον στιγμάτισαν, περιγράφοντας μεταξύ άλλων πως κατά την περίοδο των μνημονίων είπε: «έχω μια στιγμή που είπα ότι θέλω να πεθάνω».

«Πάω να κάνω μια ομιλία στους Αγίους Αναργύρους και οργανώνεται επίθεση συριζαικού μπλοκ εναντίον μου με ρόπαλα. Οι ροπαλιές δεν με πέτυχαν αλλά πέτυχαν συνεργάτη μου, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, και τον έστειλαν για δύο μήνες στο νοσοκομείο. Έκανα την εκδήλωση, η αστυνομία δεν με προστάτευσε γιατί δεν το κατάλαβε, με προστάτευσαν οι αστυνομικοί οι δικοί μου. Αφού τελειώνει αυτό, έχει δολοφονηθεί ο γιος ενός πολιτικού μου φίλου γιατί είχε χρυσοχοείο, μπήκαν με καλάσνικοφ και του πήραν 20 ευρώ, και πάω στο σπίτι του και γίνεται το κλάμα και έρχεται ο αδερφός του και μου λέει «εσύ έχεις αστυνομία ο αδερφός μου όχι, ακούς;». Όταν έφυγα από εκεί είπα “θέλω να πεθάνω τώρα, δεν θέλω άλλο έτσι”, ήμουν υπουργός Υγείας τότε».

Αναφορικά με τη στάση που κράτησε εκείνη την δύσκολη για τη χώρα περίοδο είπε ότι «το βάρος ήταν μεγάλο αλλά πίστευα ότι ήταν σωστό αυτό που έκανα. Επειδή είχα νιώσει την επιδοκιμασία ως υφυπουργός Εξωτερικών, όταν είδα πώς αυτό γυρίζει από τα ίδια πρόσωπα και γίνεσαι αποδιοπομπαίος τράγος έλεγα ότι έπρεπε να σώσουμε τη χώρα».

Το ψευδώνυμό μου στους υπουργούς ήταν πρώτα «Βασιλάκης Καΐλας» και μετά «Μάρθα Βούρτση»

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από στελέχη του τότε κόμματός του, σημειώνονοντας μεταξύ άλλων ότι τον χαρακτήριζαν οι συνάδελφοί του, Υπουργοί, «Βασιλάκη Καΐλα» και «Μάρθα Βούρτση». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λοβέρδος: «Μια διαφωνία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το στιλ. Εγώ έλεγα ότι δεν εκλεγήκαμε με αυτή την εντολή, πρέπει να λέμε στον κόσμο ότι αυτά δεν τα είχαμε προγραμματίσει, ότι θα θέλαμε να δίνουμε και ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό. Μου έλεγαν “όχι” και ότι πρέπει να πούμε ότι θα το κάναμε και μόνοι μας. Όταν βγήκα μια φορά και είπα για τις συντάξεις χηρείας για τις οποίες δεν ήθελα να περικοπούν και δεν το έκανα, με έβγαλαν συνάδελφοί μου υπουργοί πρώτα “Βασιλάκη Καΐλα» και μετά “Μάρθα Βούρτση”. Με κορόιδευαν υπουργοί που έκαναν υπουργεία περιπάτων. Μου έλεγαν τότε, χρειαζόμαστε credibility να γίνουμε αξιόπιστοι. Για κάτσε ρε μεγάλε σε εκλέξανε επειδή τους είπες θα περικόψεις, εσύ έλεγες λεφτά υπάρχουν» είπε.

O πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες», ωστόσο, αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη, και σε πιο προσωπικές στιγμές “ελαφρύνοντας” λίγο το κλίμα. Ο κ. Λοβέρδος μίλησε για την πρώτη του αγάπη, η οποία ήταν κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων και ενώ η σχέση δεν προχώρησε, η γυναίκα είναι ψηφοφόρος του πολιτικού.

«Ο πρώτος μου έρωτας κράτησε καιρό στην Αθήνα αλλά έσβησε στο δεύτερο έτος γιατί τότε τα παιδιά δεν ανεβοκατέβαιναν. Διεκδίκησα μια μεταγραφή ως φοιτητής, δεν την πήρα γιατί δεν είχα τις προϋποθέσεις. Δεν την ξαναείδα ποτέ αλλά είναι και ψηφοφόρος μου».

Ο κ. Λοβέρδος, στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε πως είναι Ολυμπιακός αλλά και πως μεγάλωσε σε ένα «αυστηρό» οικογενειακό περιβάλλον. «Γεννήθηκα στην Πάτρα και οι γονείς μου δεν με άφηναν να παίζω στις αλάνες, γιατί και τότε έπεφτε ξύλο και υπήρχε βία» σημείωσε αρχικά ο πολιτικός και παραδέχτηκε πως ήταν«μαμόθρεφτος». Στο σπίτι ενός φίλου μου και γείτονά μου, ανακάλυψα πως είμαι Ολυμπιακός» είπε.

«Δεν έχω μεγάλες επιτυχίες στον ρόλο του πατέρα»

Για τον ρόλο του πατέρα παραδέχτηκε πως δεν είναι εντάξει και τα παιδιά παραπονιούνται. «Δεν έχω μεγάλες επιτυχίες, δεν είμαι εντάξει. Τα παιδιά παραπονιούνται εύλογα» είπε και πρόσθεσε: «Ένας πολιτικός και δικηγόρος δεν έχει χρόνο. Εγώ όταν ήμουν πολιτικός, ήμουν πολύ πολιτικός και ενοχλούσε το κινητό.