Εμμένει ότι η απόφασή της να σκοτώσει με πυροβολισμό τον σκύλο της ήταν σωστή η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα και ενδεχομένως αντιπρόεδρος του Τραμπ, Κρίστι Νόουμ.

Σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει ότι σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νότιας Ντακότα προβλέπεται ότι: «σκυλιά που επιτίθενται σε κοπάδια μπορούν να σκοτωθούν. Δεδομένου ότι ο Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους τους οποίους δάγκωσε, αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα».

Μάλιστα συμπληρώνει ότι: «άσχετα με το αν πρόκειται για το ράντσο μου ή για την πολιτική, ποτέ δεν έχω μεταθέσει τις ευθύνες μου σε κάποιον άλλο. Ακόμα και αν αυτές είναι δύσκολες ή επίπονες. Υπακούω στον νόμο και έχω υπάρξει υπεύθυνη γονέας, ιδιοκτήτης σκύλου και γείτονας. Όπως εξήγησα και στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο. Αλλά συχνά η εύκολη λύση δεν είναι και η σωστή» προσθέτει η Νόουμ.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι άνθρωποι αναστατώθηκαν με μια ιστορία 20 ετών για τον Κρίκετ, έναν από τους σκύλους εργασίας στο ράντσο μας, στο επερχόμενο βιβλίο μου. Το βιβλίο είναι γεμάτο με πολλές πραγματικές ιστορίες της ζωής μου, καλές και κακές μέρες, προκλήσεις, επώδυνες αποφάσεις και μαθήματα που έλαβα.

Αυτό που έμαθα από τη θητεία μου σε δημόσια αξιώματα, ειδικά κατά τη θητεία μου ως κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα την εποχή του COVID, είναι ότι οι άνθρωποι αναζητούν ηγέτες που είναι αυθεντικοί, πρόθυμοι να μάθουν από το παρελθόν και δεν αποφεύγουν τις δύσκολες προκλήσεις. Ελπίζω ότι όποιος διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι προσπαθώ να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις για τους ανθρώπους στη ζωή μου. Ο νόμος της Νότιας Ντακότα προβλέπει ότι τα σκυλιά που επιτίθενται και σκοτώνουν ζώα μπορούν να θανατωθούν. Αφού ο Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους δαγκώνοντάς τους, αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα.

Κρίστι Νόεμ

Είτε διευθύνω το ράντσο, είτε ασχολούμαι με την πολιτική, ποτέ μετακυλήσει δικές μου ευθύνες μου σε κάποιον άλλον για να τις χειριστεί, ακόμα και αν αυτό είναι δύσκολο. Τήρησα το νόμο και ήμουν υπεύθυνος γονέας, ιδιοκτήτης σκύλου και γείτονας. Όπως αναφέρω στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο, αλλά συνήθως ο εύκολος τρόπος δεν είναι σωστός».

I can understand why some people are upset about a 20 year old story of Cricket, one of the working dogs at our ranch,…

Posted by Kristi Noem on Sunday, April 28, 2024

Ο σκύλος επιτέθηκε σε κότες που ανήκαν σε άλλη οικογένεια

Σε αποσπάσματα που εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας περιγράφει τη θανάτωση ενός «ανεπίδεκτου εκπαίδευσης» και «επικίνδυνου» σκύλου, ενώ αναφέρει επίσης ότι πυροβόλησε και σκότωσε μια κατσίκα.

Η Κρίστι Νόουμ εξιστορεί ότι ο σκύλος επιτέθηκε σε κότες που ανήκαν σε άλλη οικογένεια, συμπεριφερόμενος σαν «εκπαιδευμένος δολοφόνος» και ότι ήταν «επικίνδυνος για οποιονδήποτε ερχόταν σε επαφή μαζί του». «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τον θανατώσω», συμπλήρωσε.

Κρίστι Νόεμ

Σχολιάζοντας τα αποσπάσματα του βιβλίου της Νόουμ, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC) χαρακτήρισε «αποτρόπαια» την εκτέλεση ζώων. «Εάν θέλετε εκλεγμένους αξιωματούχους που δεν καυχιούνται ότι σκότωσαν κατοικίδιά τους με βάναυσο τρόπο… ψηφίστε Δημοκρατικούς», υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας υπεραμύνθηκε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) τη «δύσκολη» απόφαση που έλαβε. «Αγαπάμε τα ζώα, αλλά δύσκολες αποφάσεις σαν κι αυτήν λαμβάνονται συχνά σε μια φάρμα. Δυστυχώς, πριν από λίγες εβδομάδες χρειάστηκε να κάνουμε ευθανασία σε τρία άλογα που είχαμε στην οικογένειά μας για 25 χρόνια».

Κρίστι Νόεμ

Το όνομα της Νόουμ είναι στη λίστα των υποψηφίων που εξετάζει ο Τραμπ για τη θέση του αντιπροέδρου του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Η Κολίν Ο’Μπράιαν, διευθύντρια της φιλοζωικής οργάνωσης PETA, αποδοκίμασε έντονα την επιλογή της Κρίστι Νόουμ να σκοτώσει τον σκύλο. Ειδικότερα, επέκρινε τη Νόουμ που άφησε «ένα απείθαρχο κουτάβι να κυνηγήσει κότες και στη συνέχεια το τιμώρησε αποφασίζοντας να του τινάξει τα μυαλά στον αέρα, αντί να προσπαθήσει να το εκπαιδεύσει ή να του βρει έναν πιο υπεύθυνο κηδεμόνα που θα του προσέφερε ένα κατάλληλο σπίτι».